Bed & Breakfast NatuurlijkBUITEN

Leem, originele houten gebinten, bed-steeën en boerenbont: dat is de sfeer van B&B NatuurlijkBUITEN in de Achterhoek. Een boomgaard, rondscharellende kippen, een terras aan het water en de geur van huisgebakken roombotercake maken het idyllische tafereel compleet. Na een heerlijk fiets- of wandeltocht kunt u ’s avonds bij het kampvuur of in de sfeervolle Theeschenkerij bij de houtkachel nagenieten. Lekker loom kruipt u in de knusse bedstede. Misschien hoort u nog net het roepen van de steenuil want u zult er slapen als een roos!

De ochtend wordt ingeluid door vogelzang en in de zomer door kwakende kikkers. Beneden wacht u een heerlijk biologisch ontbijt. Voor een kakelvers eitje zorgen de kippen en uit de oven komen vers gebakken croissants. Het ontbijt wordt aangevuld met (h)eerlijke streekproducten en eigen gemaakte jam van biologische vruchten. Onze B&B heeft 4 bedstedekamers (lengte matrasmaat 2 meter) en is een perfecte familie of vrienden accommodatie voor 8 personen. 

Eco-B&B NatuurlijkBUITEN in a Farmhouse: a better place to stay!

Kom helemaal tot rust in onze prachtige natuurtuin op Sinderen

(gemeente Oude IJsselstreek)

 

  Oude IJsselstreek heeft zoveel meer te bieden

De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen, kerkenpaden, Varsseveldse kopjes en gezellige dorpen maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar je ontspannen kan genieten van cultuur en natuur. Begin je ontdekkingstocht in het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft en stel zelf je dagje uit samen. Stap of trap door het vriendelijke rivierenlandschap en ontdek erfgoed en cultuurhistorie. Populaire plaatsen in Oude IJsselstreek zijn Megchelen, Terborg, Ulft, Silvolde, Sinderen en Varsseveld.

Ontdek de omgeving!

Ga cultuur snuiven op het DRU Industriepark, een belangrijke plek in de vroegere ijzerindustrie. Volg een rondleiding over het terrein, bezoek innovatiecentrum CIVON en het theater. Trek gekregen? Bij het Schaftlokaal kun je terecht voor lunch en diner. Laat je, voor je vertrekt, inspireren bij de VVV, waar op interactieve wijze de Oude IJsselstreek en omgeving gepresenteerd wordt.

   

 Ontdek natuur- en recreatiegebied Engbergen, met o.a. een openluchttheater, speeltuin en golfbaan. Wil je je zintuigen prikkelen? Wandel het blotevoetenpad: elke stap geeft een nieuwe sensatie. Langs het kabbelende water van de Oude IJssel & Aa-strang zijn meer wandel- en fietsmogelijkheden. 

 De gemeente dankt haar naam aan de Oude IJssel. Verken het water met de elektrische fluisterboot Iesselganger of met een kano- of suptocht. Volg je de Aa-strang vanuit Oude IJsselstreek dan kom je terecht in de Duitse buurregio Landkreis Borken, met Bocholt, Isselburg en Anholt als belangrijkste plaatsen.

   

 Wandel bij de Vennebulten of door het Idink- en Nibbelinkbos. Geniet er, in het seizoen, van velden vol met varens. Vogelaars zijn op hun plek bij het zandgat Azewijn. Met een wandelnetwerk van honderden kilometers is er volop keuze!

 Aanraders voor fietsers zijn de kerkenpaden rondom Sinderen en de verhalenbankjesroute. Wie geïnteresseerd is in cultuur, kan de Kleurrijke Kunstroute fietsen. Diverse andere routes leiden je de grens over naar Duitsland.

   

 Wist je dat in Oude IJsselstreek een zandduin is en er ooit walvissen en mammoeten geleefd hebben? In bezoekerscentrum Min40celsius leer je er van alles over: er staat zelfs een neushoornskelet!

 Stap bij Museumboerderij Het Hofshuus in het boerenleven van vroeger. Een sfeervol en authentiek kijkje in het leven op het platteland tijdens de eerste helft van de vorige eeuw.

    

Ga naar de Moezeköttel, een gerestaureerde noodwoning en klein openluchtmuseum, geeft een beeld van de situatie waarin inwoners verkeerden na de tweede wereldoorlog. Naast het educatieve karakter, mede als onderdeel van de Liberation Route, is de Moezeköttel het startpunt van vier grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.

 Ga terug naar grootmoederstijd in museumwinkel Halte Bontebrug. Het oud Hollands snoep wordt net als vroeger in papieren puntzakken geschept en je vindt er ‘golden oldies’ als Sun light zeep, Vim, pruimtabak en Henco.

   

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Het idee achter de Silo Art op Sinderen: het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.

 Proef wijn van Nederlandse bodem bij de sfeervolle Wijngaard Oerlegoed: ooit geweten dat dat bestaat én ook nog eens erg lekker is?

    

Bezoek de imposante havezate en buitenplaats Huis Landfort, vlakbij de grens met Duitsland.

 

Activiteiten, evenementen & festivals
Door het jaar heen worden er tal van festiviteiten georganiseerd.

Je vindt alles op een rijtje op de Agenda van de website van VVV Oude IJsselstreek.

    

Culinair genieten

Streekproducten, smikkelen bij een theetuin, de leukste eettentjes?

Ook daarvoor zit je in deze omgeving goed. Zoals op ons eigen terras aan het water voor een heerlijk cappuccino met de 'Taart van Aart'!


TOP, Toeristische Overstap Punten
Als wandel- of fietsliefhebber kun je je hart ophalen bij de TOP’s. Dit zijn punten van waaruit diverse fiets- en wandelroutes starten. Tip: Vanaf ons erf kun je een knapzakwandeling maken met een gevulde knapzak, als lunch voor onderweg.

  

 Meer inspiratie

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op VVV Oude IJsselstreek.

FOTO’s: Stan Bouman, Henk van Raaij, Arthur ter Voert, Hipenstijlfotografie, mijnoudeijssel, VVV Oude IJsselstreek

 

Overige links naar Bed & Breakfast | Natuur & Theetuin NATUURLIJKBUITEN

Website Bijzonder plekje: 10 bijzonder overnachtingen in de Achterhoek  Op nummer 4. NatuurlijkBUITEN
Er zijn een aantal redenen om naar NatuurlijkBUITEN te gaan: de theetuin met de beroemde taart van Aart, de natuurtuin en de B&B met bedsteekamers. En eerijk, eigenlijk ook het ontbijt. Hoewel iedereen de taart van Aart roemt, mag de biologische thee van Anna niet vergeten worden. Gemaakt van bloemen, planten en kruiden uit eigen tuin.

Website Bijzonder plekje: Fiets over verborgen paden in de Achterhoek: Wanneer je met je auto door de Achterhoek toert, heb je geen idee van alle ‘verborgen’ fietspaden die verstopt tussen de weilanden en akkers liggen. Pak daarom de fiets en ontdek de bijzondere routes over deze Kerkenpaden. Rondje Varsseveld, 32 kilometer rondom Varsseveld, Lintelo en Westendorp. Fiets door een landschap met kleine zandheuvels, langs de Keizersbeek, de molen van Lintelo en de natuurtuin van NatuurlijkBUITEN, waar je een kopje thee in de tuin kunt drinken.